Tanara generatie, incotro?

Am mai scris despre nemultumirea mea legat de invatamantul romanesc, nu este nimic nou. Mass media promoveaza caricaturi de oameni care isi vand trupul pentru 2 afisari la televizor sau intr-o revista de scandal. Orice parasuta poate ajunge “vedeta”, sex-ul vinde si este modalitatea cea mai usoara de a te face cunoscut si profit generos pentru “vanzator”. Cunoscut in fata unui public limitat, public ce digera informatia fara sa o aleaga/mesteca.

N-ai nevoie de scoala ca sa ajungi cineva.

O mica parte din tineri se bazeaza pe mama si tata, daca ei n-au avut parte macar ala micu’ sa se bucure de “un trai mai bun”. O gandire gresita daca ma intrebati. O parte si mai mica sunt constienti ca stabilitatea financiara ti-o garanteaza cunostintele acumulate de-a lungul timpului, anii si banii investiti in tine ca om si pregatirea profesionala. Dar marea majoritate a tinerilor merg la ideea ca este inutil sa inveti, este inutula o diploma care atesta ca ai cel putin 10 clase obligatorii terminate.

Incotro mergem? Cum o sa castigi bani daca nu ai rabdare sa inveti o meserie? Nu vreau sa se creeze confuzii, meserie este si lucratul la calculator, impins dosare, vorbit cu oameni, incasat bani, taiat facturi, construirea de pagini pe internet, etc. Au aparut meserii noi pe langa zugrav, zidar, sudor, mecanic. Par meserii vechi si rusinoase, dar cineva trebuie sa le faca. Cum vei invata o meserie daca n-ai rabdare si nu constientizezi ca un bagaj minim de cunostinte sunt vitale in viata, macar pentru tine. Nu te amagi cu “scoala vietii”, o avem toti.

Nu mai sunt promovati oamenii exemplari, modele de urmat in viata. Oamenii puternici, cu spirit intreprinzator sau inteligenti. Oameni care au viziuni, au perspective de viitor, sunt orientati catre solutii. Este trista si rusinoasa situatia in care am ajuns.

Daca vrei sa distrugi o natiune loveste in invatamant, o vorba bine gandita.

One thought on “Tanara generatie, incotro?”

  1. Lumea se adapteaza rapid si tineri de azi pot fi constructori de maine. Fiecare generatie a avut probleme cu generatia tanara, dar fiecare a reusit sa se adapteze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.