Tech & Gaming Fest (VIVO Constanta)

Stiati ca zilele trecute mall-ul Vivo din Constanta (fostul Maritimo Shopping Center) a gazduit un eveniment dedicat pasionatilor de tehnologie? Evenimentul a fost promovat si pe retelele de socializare sub numele Tech & Gaming Fest. Pe pagina de Facebook aproximativ 173 de persoane au spus ca sunt interesate de eveniment, sigur au fost mult mai multi vizitatori. Locatia evenimentul a fost la ultima intrare, cum te duci spre zona cu mancare. Involuntar lumea care trecea prin zona se oprea la standuri.

Cum a fost?

Sincer, aveam asteptari mai mari. Ma gandeam ca o sa pierd cel putin o ora pe la standuri. De fapt a fost destul de slabut. Cateva standuri micute cu produse de la Asus, Apple, Epson si inca vreo 2 marci. M-am jucat putin cu ultimul telefon mobil de la Apple, celebrul iPhone X. In centrul atentiei, la acest eveniment, au fost competitia de gaming si echipamentele IT retro. Era o masa cu vreo 10 laptop-uri Asus dedicate pasionatilor de jocuri, timp de 2 zile cat a tinut evenimentul s-au jucat diferiti pusti cunoscutul joc League of Legends.

Putin mai intr-o parte era o colectia personala de telefoane mobile si echipamente IT retro. Wow, aici am petrecut cel mai mult timp, este fascinant sa vezi cum au evoluat echipamentele IT de-a lungul timpului. In prezent luam totul de-a gata si ni se par banale, dar acum 40 de ani de exemplu lucrurile statea cu totul altfel si nu in sensul bun. Colectionarul de echipamente IT face parte dintr-un grup de pasionati de tehnologie si echipamente retro, grupul se numeste Retro IT.

Cateva informatii despre echipamentele din poze

– cutia aia mare cu discuri este un hard drive de 20MB (locul unde sunt salvate informatiile pe un calculator)

– microcalculator CIP-03 de productie romaneasca (clona Sinclair ZX Spectrum)

– calculator Commodore 64 (a dominat piata calculatoarelor in anii ’80)

La eveniment era si Emilian, am stat cateva minute bune la povesti si apoi am plecat spre alt mall pentru niste cumparaturi. Per total mi-a placut foarte mult ca am putut sa admir echipamentele retro, cunoscutii stiu ca am o slabiciune pentru istorie si obiecte vechi. Se putea face mai mult la acest eveniment? Clar da, poate data viitoare o sa fie mai frumos, cu mai multe standuri de la producatori cunoscuti.

Ai fost la eveniment, cum ti s-a parut?

tech-gaming-fest-vivo-constanta-01 tech-gaming-fest-vivo-constanta-02 tech-gaming-fest-vivo-constanta-03 tech-gaming-fest-vivo-constanta-04 tech-gaming-fest-vivo-constanta-05 tech-gaming-fest-vivo-constanta-06 tech-gaming-fest-vivo-constanta-07

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.