Teoretic vorbind, SMS-urile sunt gratuite

Stiai ca SMS-urile nu ii costa nimic pe furnizorii de telefonie mobila? Probabil de multe ori v-ati intrebat de ce exista acea limita de caractere la fiecare SMS trimis. Ei bine adevarul este ca pe operator nu il costa nimic. Cantitatea de informatie trimisa/primita periodic intre terminal (telefon) si antenele GSM pentru a initia apeluri telefonice sau conexiuni de internet este cantitativ egala cu un SMS. Totusi operatorii taxeaza SMS-urile. Tineti minte acum cativa ani ca era un operator care dadea 3 SMS-uri gratuite pe zi? azi operatorii se bat intre ei care sa dea mai multe sute de SMS-uri gratuite lunar.

De ce sunt mai scumpe MMS-urile? pentru ca pe langa text se poate introduce si o poza.. automat mesajul depaseste acea limita cantitativa “gratuita” si logic ca trebuie taxat in plus.

8 thoughts on “Teoretic vorbind, SMS-urile sunt gratuite”

  1. Daca sunt gratis de ce nu mai exista nici un portal web sa-ti ofere mesaje gratuite. Pana si Apropo cu al lor mesaj de 94 de caractere (50 erau reclama) au anulat functia de sms4free. Eu folosesc mai mult vodafone sms sa scriu de pe laptop un mesaj decat de pe telefon, cand sunt acasa.

  2. Defapt nici apelurile nu costa nimic. Incredibil nu? Ei bine asa e. Fiecare minut nu costa nimic…nu e un consum…e doar ceva care se taxeaza. Apelurile sunt ca oxigenul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.