Tigari rulate

De multe ori am avut discutii cu alti fumatori despre efecte nocive. Toti fumatorii stiu la ce risc se expun pentru fiecare tigara fumata. Teoretic corpul nostru poate procesa aproximativ o tigara pe zi, restul tigarilor se “depun”. Fumez din liceu si de-a lungul timpul am observat ca tigarile au inceput sa fie tot mai tratate. In fiecare an cel putin o marca de tigari vine cu o “inovatie”. Filtre mai bune, miros mai placut, arome noi, etc.

Anul trecut s-a introdus o lege care-i obliga pe producatori sa introduca ceva substanta in tigara care o face sa se stinga mai repede. Este un lucru bun, multe incendii sunt provocate de tigari aprinse si uitate. Dar asta adauga inca ceva nociv tigarilor si asa sufocate de toate prostiile. Imi aduc aminte ca tigarile erau mai bune acum cativa ani, dar cu fiecare noua modificare si-au pierdut gustul. Asta pana m-am hotarat sa caut pe internet ceva detalii despre tigarile rulate si tutunul vrac. Aveam in gand asta inca de acum cativa ani, dar nu s-a materializat ideea.. pana acum.

Acum cateva zile m-am dus la un magazin specializat de unde am cumparat toate cele de trebuinta: o punga cu tutun, filtre, foite, aparat de rulat si tabachera. Alegerea tutunului este ca un joc de noroc, nu stii ce-ti place asa ca trebuie sa le incerci pe propria piele. Foitele sunt din orez si ard mai greu. Filtrele le-am luat slim, tutunul la punga este mai curat si mai tare decat cel din tigari. M-am gandit ca nu o sa pot fuma o tigara la grosime cu una cumparata si am avut dreptate.

Inventar:

1 x punga de tutun Red Bull Virginia (tutun clasa A, 40g) = 41 lei;

1 x punga filtre slim (120 buc.) = 5 lei;

1 x cutie foite slim (50 buc) = 1,5 lei;

1 x dispozitiv infasurat tigari = 8 lei;

1 x tabachera metal = 22 lei.

TOTAL 77,50 lei.

Desigur ca tratez si partea financiara, nu este de neglijat. Din experienta altor fumatori de tigari rulate si aproximarile mele rezulta ca platesti 1/3 din costul unui pachet cumparat de la magazin. Tutunul vrac este mai curat, mai aromat, iti poti doza cantitatea de tutun din tigari si lista de avantaje este lunga.

Mai jos am atasat cateva poze. Incercati si o sa va convingeti.

tigari-rulate-01 tigari-rulate-02 tigari-rulate-03 tigari-rulate-04 tigari-rulate-05

11 thoughts on “Tigari rulate”

 1. Salut. Ai un distribuitor de tutun de încredere? Caut de mult timp și nu găsesc decât țepari. Ma poți ajuta cu un număr de telefon unde pot comanda tutun de calitate? Mulțumesc.

 2. Si eu fumez tigari rulate cmde ceva vreme si sunt foarte multumit. Tutunul pe care eu il folosesc se numeste Senator.

 3. Organizam o “fumatoare” intr-o seara si vedeti daca va place Ca idee, eu stau in Dr Taberei, dar si pt cei care nu stau in zona, gasim o solutie Am fumat si Domingo de 2-3 ori, de la cineva, dar nu e pe gustul meu. De tutunul vrac, romanesc, nu mai vorbesc… ai luat Domingo pt rulat, banuiesc, nu? Diferenta e de chiria magazinului, taxe, impozite, salarii… desi e cam mare pretul, dar asta e, fiecare are dreptul sa ceara cat vrea. Pana sa ajung la furnizorul de acum, am mai cautat… ori erau neseriosi, ori preturile erau mai mari, in magazin nu te atingeai de ele… la preturile de magazin nu faci nici o combinatie, iesi chiar mai scump decat pachetul clasic de tigari.

 4. stiti cumva de unde pot lua vrac tutun pentru injectat nu pentru rulat,adica din acela la Kg dar sa nu fie mizerii dupa camp?

 5. Nenică, eşti nou în branşă 😀
  Eu m-am dat pe d-astea de o lună şi deja e treabă cu economia la bănuţi.

  Mi-am luat o cutie cu 160 de grame de tutun cu 57 de lei. Foiţele sunt 1,2 lei şi filtrele 4,4 lei, cel puţin la Constanţa 😀

  Bine că mi-ai adus aminte de tabacheră, că uitasem că trebuie să-mi iau şi eu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.