Top 3 cele mai ridicole taxe din istorie

Aceste taxe nu se refera la taxele din Romania, daca ar fi stat asa treaba, probabil ar fi trebuit sa avem un top de minim 50. Nu stiu daca aceste intamplari sunt cele mai impresionante, insa sunt categoric esential de luat in evidenta. Incepem cu locul 3:

3. Taxa pe droguri ilegale

La data de 1 ianuarie 2005, statul Tennessee din SUA s-a alaturat altor 23 de state in ideea implementarii unei taxe ce viza posesia de droguri ilegale. Acest lucru implica deplasarea cumparatorilor de astfel de droguri in timp de 48 de ore la Departamentul de Taxe si Impozite in scopul platii acestei taxe. Modul de taxare era per gram: 3,50 $ pentru Marijuana, 50$ pentru Cocaina si 200$ pentru Metamfetamina.

Plata se facea fara acte de identificare iar pentru angajatii departamentului era ilegal sa divulge identitatea platitorilor. In doar 18 luni, Tennessee a colectat aproape 2,7 milioane de dolari, desi acest lucru este crezut ca a fost posibil deoarece utilizatorii au fost arestati inainte si li s-a comunicat eventual ca sunt obligati sa plateasca aceasta taxa. In iulie 2006 un judecator a decis ca aceasta taxa nu este constitutionala asa ca a eliminat-o.

2. Scutiri de taxe la productia ginului

Cine a intalnit opera artistului William Hogarth intitulata Gin Lane, o sa inteleaga mai bine portretul acestei urmatoare gafe economice. Monarhii protestanti William si Mary, care au domnit in perioada 1968 – 1702 in Marea Britanie, au descurajat importul de brandy din Franta catolica si au promovat productia locala de gin prin renuntarea la taxele specifice.

Din pacate, acest gin care s-a transformat in ceva foarte accesibil financiar oricui, a dus la favorizarea consumului sau in cantitati exagerate in mediile sarace, asta ducand la betii in masa, vicii si saracie generala. Incercarile ulterioare de reintroducere a taxelor a dus la productia ginului in mod ilegal, facandu-l desigur mai ieftin si de o calitate mai proasta. Situatia a revenit usor la normal incepand cu anul 1751 cand s-a emis Tippling Act, care prevedea taxe si preturi rezonabile si care a condus la o productie stabila.

1. Taxa geamurilor

In timpul domniei lui William al III-lea, o noua taxa a fost impusa persoanelor care aveau mai mult de 6 geamuri la o casa, acesti bani ducandu-se in sprijinul razboaielor din Irlanda si de pe continent. Proprietarii cu geamuri zidite ar fi suferit desigur de pe urma acestui lucru: luminozitate minima, ventilatie proasta, insa multi au considerat ca prefera asta in locul platii acestei taxe ridicole. Taxa nu a fost scoasa decat dupa 51 de ani.

5 thoughts on “Top 3 cele mai ridicole taxe din istorie”

  1. Hai sa’ti dau shi eu una tare…in Frantza exista taxa pe venit, inclusiv pe veniturile mai…speciale….dak ti se fura mashina shi asigurarea iti da banii inapoi se considera castig shi…se impoziteaza!!! Alt mecanist ciudat…proprietarul plateste impozit pe casa…iar locatarul ,cand sta cu chirie, taxa…de locuit!!! Si sunt aproape egale… plus taxe pe bogatie, taxa pe proprietate, taxa pe casa de vacantza, etc etc…

  2. sa nu uitam pe taxa apei care curge de la ploaie :)) cica apa din sol ajunge in canalizare si uzeaza tevile/instalatia asa ca hai sa taxeze si apa de ploaie :))

  3. De taxa irigatiei nu stii? A introdus-o radu mazare acum cateva luni. Si a trimis si primele citatii ptr cine nu a platit-o.
    Ideea e ca mazare iti uda si iarba din fata blocului,mai noi. Chiar daca nu ai observat:))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.