Treaba de mantuiala

Produsele “hand made” castiga zilnic teren in defavoarea produselor fabricate pe banda rulanta. As spune ca este un trend nou, dar sa nu uitam ca multe dintre produsele “hand made” de astazi erau ceva obisnuit acum > 20 de ani in Romania. Toti stim ca multe lucruri nu sunt inventate acum, doar ne aducem aminte de ele si ne face placere din nou sa le folosim.

Am vrut sa abordez acest subiect pentru ca am vazut cu ochii mei cum incearca oamenii sa-si vanda produsele “hand made”. Daca nu sunt obligati sau ghidati de niste reguli banale fiecare face cum il taie capul, ori de multe ori nu toti se pricep sa vanda. Acum cateva luni am fost la un targ “hand made” unde am vazut o femeie care vindea sapun de casa. Intrebati-va parintii si bunicii daca sapunul de casa este bun, o sa fiti asaltati cu explicatii. Sapunul de casa este curat, compus din cateva substante, facut acasa, fara coloranti si conservanti, E-uri si alte prostii menite sa-l faca atractiv.

Si tanti asta vindea calupuri de sapun de casa, dar aratau asa de urat. Imaginati-va ca taiase “din topor” calupurile si erau insirate pe o bucata de hartie, putea la fel de bine sa le vanda la colt de strada. Nu iti prezinti marfa in halul asta daca ai pretentia sa vinzi intr-un spatiu amenajat, cot la cot cu alti comercianti.

Ambalajul vinde intodeauna. Chiar daca incerci sa vinzi un produs banal, daca este frumos ambalat poate avea suces. Acest lucru este valabil pentru toate produsele “hand made”. Am vazut haine cu eticheta cusuta, plante uscate in pungi cu eticheta, jucarii stantate si lista este lunga. Orice produs trebuie insotit de marime (daca este cazul), compozitia, gramaj si cine l-a fabricat. In felul acesta se da dovada de seriozitate, profesionalism, interes orientat catre satisfacerea clientului, etc.

Un banal exemplu in poza de mai jos. Condimente banale pentru reumplut cutiile de acasa, prezentate in pungi cu inchidere si eticheta.

2 thoughts on “Treaba de mantuiala”

  1. De asemenea, “hand-made”-ul este destul de dezvoltat in Romania. Pinterest ar putea sa le ofere o platforma foarte intuitive si clean pentru a-si putea expune produsele si inspira clientii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.