Tristete de 1 Mai muncitoresc

Anul acesta am ales sa fiu liber de Paste si de 1 Mai sa muncesc. Deja ma resemnasem dimineata cand am ajuns la munca, vremea era cum era.. parea ca nu voi regreta ca sunt de munca. Pe la pranz un var ma suna sa ma intrebe ce planuri am pentru seara. I-am zis ca nici un plan dar daca vrea putem sa dam o fuga cu masina pana in Vama Veche sa bem cateva beri. A fost de acord si ramasese sa mai gasesc eu 2 persoane care vor sa mearga ca sa facem cheta la motorina. Am dat cateva telefoane in stanga si in dreapta pe la cunoscuti sa vad cine vrea sa mai mearga dar majoritatea ori erau prin statiuni, ori la gratar ori prin tara. Intr-un final am vorbit cu 2 prieteni si asteptam un semn de la “varul cel drag cu masina” ca sa stabilim cand ne intalnim sa plecam. Vazand ca nu da nici un semn de viata pana pe la 14:00, am hotarat sa il sun eu. Suna daca ai pe cine, de pe 3 telefoane l’am sunat si nu mi’a raspuns. Deabia seara pe la 6 cand eram acasa intr’un final mi’a raspuns scuzandu’se ca a uitat complet de plecarea in Vama Veche. De ce nu a raspuns atatea ore la telefon? cica il uitase in masina. M’am abtinut sa ii zic cateva de dulce si sa ii reamintesc cu cine sta de vorba si l’am intrebat daca mai mergem undeva sau nu. Sub pretextul ca s-a certat cu ai lui mi-a spus ca ma suna el inapoi dupa ce se calmeaza spiritele la el acasa. Si a tot sunat de s-a rupt.

Pe la 21:30 pana de curent in cartier, al nostru plus alte 3-4 din apropiere. Tristete.. ce naiba sa faci acasa fara curent? am coborat cu Tibi la o tigara si o plimbarica cu gandul ca in maxim 30 de minute pana ne intoarcem problema se rezolva. Pauza. Am hotarat pe la 22:00 sa dam o fuga prin oras la o bere.. sa ne inecam amarul. Tristete maxima. Vama, Taclale, Hang Out, Epoca metalelor erau inchise, Pulse si IQ la fel.. mai mult ca sigur. Dupa o ora de cautat un bar am ajuns la Cafe d’Art unde am ras un Becks rece. Uite asa s-a terminat 1 Mai 2008 la mine.

Morala: sa nu ai incredere si sa nu te bazezi pe oamenii neseriosi care cel putin de 2 ori au dovedit in trecut ca nu sunt oameni de cuvant, indiferent de gradul de rudenie sau prietenie.

3 thoughts on “Tristete de 1 Mai muncitoresc”

  1. Defapt morala e “1 Mai kicks Pastele’s ass”. Eu, joe negru ce sunt, chiar m-am simtit bine iesind la un gratar. Si chiar o sa postez ceva acum care o sa fie fix opusul articolului asta. Chiar aparuse curand prin ziar ca zilele libere oferite nu par a fi de ajuns, cred ca tu esti printre fruntasii care ar fi de acord cu un asemenea lucru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.