Un mic experiment

Cunoscutii ma stiu ca am o atractie pentru psihologie si sociologie si ca imi place sa studiez oamenii si comportamentul lor in diferite situatii.Analizandu-mi actiunile si raspunsurile venite din partea celorlalti, am hotarat acum cateva satamani sa incerc o alta abordare. Cand zic o alta abordare ma refer la stoparea unor calitati si amplificarea unor defecte. Mi-am zis ca nu ar strica sa incerc pentru cateva saptamani sa nu mai fiu eu ala simtit, respectuos, cu obraz finut si timid in alegeri. Nesimtirea si nepasarea sunt “calitati” comune in ziua de astazi si se pare ca nu a murit nimeni din cauza lor asa ca hai sa incerc si eu. Am fost rece, am fost nesimtit, am fost nepasator, am fost egoist si multe altele in doze peste normal (gradatia “normal” fiind valabila in cazul meu).

Ce credeti ca am descoperit?

Reactile au fost ca si inainte si de multe ori chiar mi-a mers mai bine decat inainte. Cum se poate explica asta? sa fi rasplatit mai bine atunci cand esti nesimtit si cu obrazul gros decat atunci cand esti asa cum ar trebui sa fie un om civilizat si cu cei 7 ani de acasa. In momente de genul asta te intrebi daca toate strofocarile tale de a fi mai bun vor fi candva rasplatite si daca isi au rostul. Isi au si normal, va fi cel putin o persoana care iti va multumi pentru felul cum te comporti si vorbesti, pentru atentia acordata si bun simt. Aceste calitati te vor  diferentia de marea majoritate a oamenilor din ziua de astazi.

10 thoughts on “Un mic experiment”

 1. Iti recomand sa citesti macar o parte din cartile lui Daniel Goleman si Dan Ariely. Sunt 2 sociologi americani care au atins niste puncte sensibile apropo de relatiile interumane (cum se formeaza, cum interactionam, cum ne percepem noi pe noi si pe altii, de ce reactionam asa cum facem in anumite situati si multe altele).

  Daca vrei sa te documentezi putin:

  http://www.danariely.com
  http://www.danielgoleman.info

 2. Am lucrat la o firma unde ma implicam deseori in treburile firmei ca sa ne mearga bine la toti. Si reuseam in peste 90% din cazuri. Dar ma luase un sef la ochi ca vreau sa ii fur scaunul sau functia. Si ma freca ca pe santier! Cu cat comentam mai mult cu atat semanam mai mult cu “Dorel”. Asa ca m-am hatarat sa fiu nesimtit si sa fac pe prostul. Pot sa iti spun ca in 2 luni am fost promovat de catre acel sef!
  Ce sa mai spun ??????????????

 3. pai… eu zic sa ne intoarcem la locuitul in pesteri. serios. ce 7 ani de acasa? brute frate! adica let’s go all the way.

  adevaru e ca mamele in general mint nu? noi nu putem muta muntii din loc? noi nu avem nimic diferit fata de ceilalti.

  adica… let’s be sheep. serios, daca e unu nesimtit si ii merge bine, facem experimente, ne adunam si ne nesimtim cu toti.

  and then we all live like a big happy family.

 4. Problema asta o am şi eu. Am încercat să fiu nesimţit, porc, tupeist, să par prost crescut. Nu pot să spun că am văzut vreo diferenţă majoră. Dar totuşi am realizat ceva, că îmi păsa mai mult de părerea celor din jur despre mine, decât de ceea ce credeam despre mine.
  Trebuie să fii aşa cum îţi place ţie, cum te simţi tu bine. Eu unul nu mă simt bine dacă sunt nesimţit, egoist, pertinent, etc. Am impresia că nu mă respect şi că nu respect ceea ce s-au chinuit ai mei să mă înveţe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.