USB 3.0

Ati vazut ca in ultima vreme au tot aparut multe periferice si gadget-uri ce se conecteaza printr-o interfata USB la calculator. Cu ajutorul interfetei USB se trimit-primesc date/informatii sau se alimenteaza gadget-ul respectiv. Da.. pentru cine nu stia pe interfata USB a oricarui calculator sau laptop este curent electric, si normal ca de un voltaj foarte mic dar suficient pentru incarcat un telefon, incalzit cafeaua, ventilarea camerei si altele. Deja exista website-uri specializate in periferice/gadget-uri care se conecteaza pe interfata USB la calculator, unele mai amuzante decat altele si foarte utile in functie de nevoi.

De ceva timp se tot vorbeste ca va aparea o interfata USB 3.0 (toate calculatoarele in prezent sunt prevazute cu interefete USB 1.0 si 2.0). Se preconizeaza ca noua interfata USB va fi de 10 ori mai rapida ca cea actuala (2.0). Asta inseamna ca daca avem un HDD extern, vom copia 100GB in calculator in aproximativ  5 minute. In prezent prin interfata 1.0 se copiaza acea cantitate de 100GB in aproximativ 37 ore iar prin interfata 2.0 in aproximativ 56 minute.

In imaginea de mai jos este o o mufa USB 3.0 si 1.0/2.0 (de la stanga la dreapta).

4 thoughts on “USB 3.0”

 1. bun bun, adaptor, dar care mai e avantajul? ca oricum mufa asta de usb 1.0/2.0 nu suporta viteza aia.
  in fine, sa apara si vedem ce si cum dupa aia. 😀

 2. Eu cat bag 3 melodii din PC in telefon miam incarcat telefonul de la 5% baterie la 75% :))
  In momentul in care il am pus la incarcat mi se permite sa il conectez si prin USB la PC. Daca fac asta oare se incarca mai repede? Prin USB 3.0 se va incarca mai repede? :))
  Gata cu prostiile: si eu sunt de parere ca vor aparea niste adaptoare, dar daca am un dispozitiv conectat prin USB 3.0 la un adaptor iar adaptorul este conectat prin USB 2.0 la PC nu se pierde din performante?

 3. Treaba asta e d-aia cu + si -.
  + viteza;
  – au schimbat mufa. 1.0 si 2.0 imparteau acelasi fel de port, asta vine cu o alta mufa si o sa dureze ceva implementarea noului port.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.