Vecinii rau platnici

Uneori, in timp ce astept ca liftul sa se elibereze, mai arunc un ochi pe lista de intretinere. Da, e lista aia in care se trec cheltuielile comune si fiecare apartament din scara respectiva. Zilele trecute mi-a sarit un afis mare in ochi, scria negru pe alb ca riscam sa fim debransati de la reteaua de apa potabila a orasului pentru ca s-au strans datorii de vreo 7000-8000 de lei. Eu am crescut intr-o familie in care facturile se achita prima data si ce ramane din leafa pentru restul.

Am crescut fara sa primesc intodeauna jucaria pe care mi-o doream sau ciocolata care imi facea cu ochiul din vitrina. Dar nu mi-a crapat vreodata obrazul de rusine pentru ca suntem pe lista neagra a rau platnicilor. Dar altii gandesc altfel, sau tind sa cred ca nu-si permit sa locuiasca la bloc. De ce sa las facturile neachitate de dragul unor blugi noi sau a unui televizor mai mare? Probabil am si eu un gram de snobism ca toti romanii, dar prioritatile sunt prioritati.

Fratilor, daca nu va permiteti sa locuiti la bloc mutati-va la casa. Stiu, o sa ziceti ca a fost o iarna mai lunga, recesiunea, schimbari climatice, schimbari la conducerea tarii, etc. Dar cand vezi ca o familie ani la rand are acelasi obicei nu mai poti da vina pe factori temporari.

Sigur v-ar crapa obrazul de rusine sa va vedeti numele in fiecare luna marcat boldat ca sa iasa in evidenta ca sunteti restantieri.

6 thoughts on “Vecinii rau platnici”

  1. da, cred ca este greu, dar cand pleci la drumul asta, iti cumperi o locuinta, este clar ca ai niste obligatii si responsabilitati. dar nu era vorba ca fiind apometrele pe scara sa fie debransati numai rau platnicii?

  2. Nu era vecina de bloc, si nici macar nu stiu unde statea, administra mai multe scari dalea de cate 10 etaje. Era ok si din punctul ei de vedere, stia ca vin cu toata suma, doar ca avea femeia rabdare.

  3. Cat am stat la bloc plateam odata la 3 luni. Asta din cauza programului de 2 bani care-l avea administratora, pur si simplu nu ma nimeream la program cu ea. Dar ma duceam cu toata suma…indiferent de clima sau guvern.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.