Viata la bloc cu vecini dificili

Viata la bloc are si plusuri dar si minusuri. Totul a inceput de cand s-a mutat in scara la mine un cretin, altfel nu pot sa ii spun. S-a luat la cearta cu administratorul scarii, si-a luat si un pumn in gura pentru asta.. a vrut sa mearga la politie si sa faca tam tam. De ce? pentru ca este furat domne.. de parca nu toti suntem furati oricum. Oamenii au tendinta de a fi egoisti atunci cand ajung sa fie importanti sau sa ocupe un loc important in mediul in care traiesc.

S-a propus sa se puna termopane la intrare in scara, s-a propus sa se zugraveasca scara din nou, s-a propus sa se faca fatada la bloc, s-a propus sa se puna afise publicitare pe bloc, s-a propus sa isi monteze RDS-ul antene pe bloc pentru Digi.Tel, s-au propus multe dar toate au ramas in aer. De ce? pentru ca trebuie acordul tuturor locatarilor din acea scara dar din cauza cretinului nu s-a facut nimic pentru ca in conceptia lui toata lumea il fura domne. Toti il “jegmanesc” si el saracul lupta eroic si se ia in gura cu oricine indrazneste sa ii zica vreo 2-3 vorbe de duh. Si mai sunt si altii la fel de incuiati dar el e seful lor.

Vorba unui vecin:

– Ce sa ii faci? ii statea rau cu 200 dolari / luna in buzunar pentru un afis care ii acoperea partial gramurile, unde mai pui ca tine umbra pe caldura asta.

6 thoughts on “Viata la bloc cu vecini dificili”

  1. Panza aia care sta in geam (si in care ar trebui sa bata reflectorul toata noaptea) e un imens rezervor de praf si un adapost ideal pentru insecte. Antenele de pe bloc, pe langa faptul ca perturba buna functionare a telefoanelor mobile, genereaza camp electro-magnetic si – in timp – poate afecta foarte grav sanatatea persoanelor aflate in imediata apropiere. Vecinul asta al vostru, asa nebun cum vi se pare, s-ar putea sa aiba ceva mai multa minte decat toata scara voastra si s-ar putea sa se fi prins si de niste “aranjamente” pe care – daca nu are cum sa le dovedeasca – le poate macar ingreuna continuarea.
    In plus, cand toata lumea voteaza in unanimitate, e clar ca ceva nu e in regula…

  2. Si la noi a fost la fel.Usa termopan a fost montata, m-am apucat de zugravit pe scara si mai am un pic la fatada. Toti au vrut aceste lucruri numai unu care consuma 100 litri de apa pe luna (cel mult) nu a vrut. Dar tot secretul e sa stapanesti legea asociatiilor de proprietari. Aceasta a fost modificata in sensul ca toti proprietarii sunt obligati sa participe nu numai la reparatiile cladirii, ci si la modernizarea ei si la confortul termic 9usa termopan)(vezi art 16 din legea 230/2007). Daca toti vor sa se faca ceva dar unul se opune, acela poate fi tras la raspundere pentru ca se opune unor hotarari ale majoritatii proprietarilor privind folosinta normala a cladirii (art. 18). De asemenea mai trebuie ca presedintele sa aiba un comitet executiv care sa il sustina in realizarea proiectelor.

  3. omule, asa e viata p-acilea, ce vrei si tu acuma. totusi, omul e liber sa vrea sau nu afise pe geamuri si antena pe bloc. la noi, de ex, s-au pus afise numai la cei care au vrut, deci nu-i bai. dar chestia cu furatul…aia e tare de tot. teoria conspiratiei deja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.