Vine vara, bine-mi pare

Si uite ca a venit caldura peste noi, seceta bate deja la usa.. apa clocita si plina de alge rasfata oameni inghesuiti buluc pe plaja. Ce sa mai.. o adevarata imagine de ansamblu a verii tipice romanesti. De fapt asta e doar un “demo”.. mai sunt multe de adaugat: batrani morti de la caldura pe la tv.. pipite care mai de care mai subtire si cochet imbracate, oferte peste oferte la “extensii si ustensile” de vara.. etc.

Se pare ca a inceput sa ne loveasca un val de caldura.. nici nu ai zice ca e iunie.. sa ne aducem aminte asta vara.. cand litoralul romanesc era la pamant si multi dintre “hatroni sau patroance” nu si-au amorsat investitia pentru ca sezonul a inceput deabia prin iulie.. dar a fost bine intr-un final.. zic asta in numele meu 🙂

Ce aduce vara asta? in afara de caldura mare, seceta.. ploi cu grindina, stive de alge moarte pe malul marii, mai putina lume la noi.. mai multa la bulgari :)) ; se pare ca bulgarasii ne-au cam luat’o in fata si noi le suflam in ceafa. O nebunie de romani care traverseaza la bulgarasi.. mai o haina.. mai un bisnit.. mai o plimbarica si o bere bulgareasca.. ca asta romaneasca ne-a saturat pe toti nu? :)) Sa nu uitam: mirosurile paralizante din trolee sau tramvaie.. inghesuiala aia cand simti ca nu mai ai aer.. si totusi ramai surprins cand mai vezi cate un putregai cum se inghesuie sa se suie.. desi vede ca e plin ochi si nu are loc. Bisericute de batranei.. ce dor imi era de iei :)) mai o tabla.. mai un sah.. mai o politica, ce sa faca la pensie? desfac firul in patru.. iar babele, pardon.. tatele, la scara la o barfa prelungita..

Plaja plina de trupuri bronzate si apetisante.. sani goi.. ate in fund, chiar si la baieti.. tigani cu seminte de vanzare.. nea’ fotograful cu “colorata maine’i gata” si vanzatorii ambulanti.. “ia porumbul frate..” si multe altele cu care suntem obisnuiti.

Asta-i vara romaneasca si ne mandrim cu ea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.