Viza de flotant

De cand am plecat de acasa mi-am propus diferite lucruri, marea majoritate dintre ele le-am rezolvat deja. Ai mei pregatisera ceva colete sa-mi trimita si asa am aflat ce-i cu viza asta de flotant. De ce este asa de importanta? Practic fara aceasta viza de flotant nu poti sa-ti faci abonament la biblioteca, nu poti ridica colete de la Posta Romana si altele. Propietarul sau persoana la care te muti trebuie sa te ia in spatiu si cei de la evidenta populatiei sa stie ca tu stai la alta adresa decat cea inscris pe cartea de identitate. Nu e ca si cand ti-ai schimba domiciliul, in astfel de situatii trebuie schimbata si cartea de identitate.

Am vorbit cu propietarii sa mergem la primarie. Am luat un bon de ordine si am asteptat sa ne vina randul. Intre timp am facut cate o copie xerox dupa contractul de vazare – cumparare al imobilului si cartile de identitate ale noastre (eu si propietarii). Am completat si un formular pe care l-am luat de la xerox-ul din incinta primariei. Langa primarie am achitat o taxa de timbru in valoare de 4 lei. Cand ne-a venit randul o angajata a luat hartiile la verificat si mi-a oprit cartea de identitate, de abia peste 10 zile am primit-o inapoi. Intre timp am avut o copie xerox si permisul de conducere (act de identitate cu poza) in caz ca era nevoie sa ma legitimeze cineva.

Pe verso cartii de identitate au lipit o hartie pe care scrie adresa resedintei provizorii (unde am fost luat in spatiu), ca perioada am hotarat un an de zile si CNP-ul meu. Mi-a ramas un exemplar de formular pe care a trebuit sa-l completam la primarie si l-am atasat in poza de mai jos.

Toata operatiunea a fost mai simpla decat ma asteptam. Cand am fost sa ridic cartea de identitate am semnat o hartie “de primire” si asta a fost tot. Daca ai planuri de lunga durata intr-un oras nou e bine sa-ti rezolvi aceasta problema.

7 thoughts on “Viza de flotant”

  1. Aveti pbm. grave. A mentionat cineva ceva de fals ? Doar v-am cerut o fotografie a vizei la calitate superioara, insa, se vede ca sunteti ipocrit deoarece popei la biserica nu-i cereti sa va taie chitanta pt. banii incasati, desi mare parte din ei se duc pt. luxul lui, insa…. ceea ce NU stiti, nu va afecteaza. Aflati ca popii traiesc imparateste datorita sclavilor care le platesc taxele si inca mai ingenuncheaza la minciunile promovate de ei, insa…. astupati-va urechile, trageti-va plapuma pe ochi si…. ignorati. Banii se duc la doamne-doamne care-i distribuie spre cauze nobile. Cata falsitate in logica aveti….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.