Wikipedia: Weblog

Blog sau WeBlog.. doi termeni.. doua cuvinte din ce in ce mai des intalnite in spatiul virtual (Internet).. diferenta? nici una.

“Un WeBlog (prescurtat Blog) este o publicatie web ce contine articole periodice, ce au de obicei caracter personal – asemenea unui jurnal, fiind afisate in ordine cronologica inversa.

Daca la inceput weblogurile erau actualizate manual, cu timpul au aparut unelte care sa automatizeze acest proces si care au facut acest gen de publicatii accesibil publicului larg. Utilizarea unui astfel de software bazat pe navigator este acum un aspect obisnuit al bloggingului.

Scopul blogurilor variaza foarte mult, de la jurnale personale la arme ale campaniilor politice, ale programelor media sau ale diferitelor companii. De asemenea, ele variaza si in functie de autor – de la unul singur la o comunitate intreaga.

Multe webloguri permit vizitatorilor sa lase comentarii publice, care pot crea o comunitate de cititori centrata in jurul blogului; altele nu sunt interactive. Blogurile pot constitui, de asemenea, o sursa importanta de castig.

Totalitatea weblogurilor si a autorilor de bloguri a fost denumita blogosfera.”

Text extras de pe wikipedia.org!

Eu unul prefer varianta “jurnal online”.. si urasc ca termenul Blog este atribuit site-urilor sau comunitatilor unde se face schimb de informatii de ultima ora.. pentru asta exista site-uri de stiri.. televiziune.. radio..

Dar.. poate ca am imbatranit si nu mai stiu multe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.