Ziar Dobrogea noua (12 oct 1989)

“Proletari din toata tarile, uitati-va”. Este prima propozitie din ziar si se gaseste in coltul dreapta sus, deasupra la emblema Dobrogei. In stanga este emblema republicii socialiste Romania si a partidului de guvernare, respectiv PCR (partidul comunist). Astazi va prezint editia de joi, 12 oct 1989 a ziarului Dobrogea noua. Am mai multe ziare din perioada aia si toate au patru pagini, dupa 1990 a fost o explozie de ziare si automat au inceput sa fie mai stufoase. Am un numar de Evenimentul (Iasi) din 1994 care are 16 pagini, va imaginati cate s-au schimbat in patru ani. Deja in 1994 se gaseau rubrici de matrimoniale, tranzactii imobiliare, divertisment, etc.

Editia ziarului de fata o am de la tatal meu, are mai multe editii din 1989 si in special din perioada apropiata revolutiei. Probabil situatia era destul de tensionata si a stiut el de ce pastreaza ziarele astea. Pentru cei care n-au avut ocazia sa rasfoiasca un ziar din perioada comunista va anunt ca n-ati pierdut mare lucru. Mass media era sufocata cu informatii despre reusitele partidului comunist si in special ale conducatorului. Pe ici, pe colo cate un furt, imbunatatiri in sistemul alimentar sau de sanatate, descoperiri tehnologice, etc.

ziar-dobrogea-noua-12-oct-1989-1 ziar-dobrogea-noua-12-oct-1989-2 ziar-dobrogea-noua-12-oct-1989-3 ziar-dobrogea-noua-12-oct-1989-4

8 thoughts on “Ziar Dobrogea noua (12 oct 1989)”

  1. Facem una-n trei: Emanuel aduce obiectele, eu aparatul ลŸi fac imaginile ลŸi ddumi le posteazฤƒ ๐Ÿ˜€

  2. In curand ๐Ÿ˜€ le trag niste poze, dar nu stiu unde sa le postez ca nu mai am niciunde :)) doar pe fb sa fac un album cu oldies sa va dau un link ceva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.