Zodia sagetator (generalitati)

Imi place sa citesc generalitati despre zodii, horoscopul zilnic mi se pare inutil. Multe informatii chiar se regasesc in personalitatile nativilor.

Perioada: 22 noiembrie – 20 decembrie
Verb caracteristic: a intelege
Planeta guvernatoare: Jupiter
Element: foc
Functie: mutabil
Zona anatomica: soldurile, coapsele
Piatra pretioasa: safirul
Culoare caracteristica: albastru, bleu-marin

Nativii din Sagetator au talia in general inalta, capul mare, trasaturile fetei sunt largi, luminoase, tenul curat se impurpureaza usor la emotii. Exista doua tipuri fizice de Sagetator, unii cu talia fina, subtire, longilina, altii cu bust puternic, stomac dilatat si care tinde catre pletora. Ochii sunt vii si stralucitori, sprancenele prelungi, parul fin si ondulat, membrele lungi, coapsele bine formate. Sunt permanent in miscare, nu pot sta locului. Dau senzatia ca in permanenta cauta ceva.

Arcasul este reprezentat de o fiinta mitologica, Centaurul, care era jumatate cal, jumatate om, ceea ce ar vrea sa ilustreze cele doua naturi profund distincte ale nativului: una instinctiuala, animala, cealalta elevata si profund umana. Aceste naturi se pot gasi in acelasi individ, dar ele definesc de fapt doua tipuri distincte de nativi. Cei negativi care sunt adesea ipocriti, ingamfati, lacomi, suspiciosi, fanatici si infideli si cei pozitivi care sunt loiali si credinciosi, care urmaresc idealuri inalte, care se gandesc la binele omenirii si au o natura profund generoasa. Primii se lasa prada instinctelor si slabiciunilor, sunt agitati, dornici de castig usor, din care cauza pariaza cu placere sau incearca sa insele; par ca urmaresc prin comportamentul lor doar distractia si traiul usor. Cei din a doua categorie manifesta partea profund umana, se indreapta spre regiunile inalte ale spiritului, sunt cei care ocupa locurile de onoare la catedra, in magistratura si toate domeniile care tin de elevarea constiintei. Cei din urma poarta emblema zodiei (ca in cazul tuturor zodiilor, tipurile elevate sunt cele care definesc sensul spiritual al zodiei).

Ati vazut un om cu un zambet deosebit de binevoitor, cu un umor sanatos, care rade din toata inima, dar care si lacrimeaza usor la un film sentimental? Pe cineva care nu poate uri, care nu stie ce este cuvantul dusman sau ranchiuna? Daca da, atunci el este omul nostru, un Arcas in toata splendoarea. Sageata lui nu poate tinti decat in sus, catre scopuri nobile, catre idealuri pure. Nimic meschin nu se ascunde in fiinta sa. Sincer, transparent, binevoitor, promite mai mult decat face, dar cu atata nemaiantalnita amabilitate incat ii ierti exagerarile. Este un copil mare, generos, dar uneori iresponsabil. Gafele lui pot ajunge sa raneasca mult, dar niciodata nu este rau intentionat ci doar superficial. Este foarte sentimental si intotdeauna stimularea coardei sensibile va da rezultate in cazul sau.

Indraznet, nu intra totusi decat rareori in competitie. Prefera sa o evite diplomatic pentru ca nu intelege sa concureze ci sa colaboreze. El da sens cuvantului prietenie. Este atras de valorile inalte, profund morale si este convins ca oamenii isi pot depasi conditia prin educatie. Are o natura profund generoasa, nu poate gandi rau si poate tocmai de aceea isi atrage sansele de partea sa si trece drept o fiinta norocoasa. Este atras de spatiile largi, noi, vaste, fie ele in plan fizic sau in plan mental. Ii place sa exploreze, sa calatoreasca, sa descopere, sa civilizeze. Dificultatile nu il doboara ci ii slefuieste curajul, darzenia si ii demonstreaza inca o data ca este favorizat de zei.

Indiferent din ce categorie face parte, Sagetatorul are tendinta de a exagera si de a hiperboliza. El ramane un optimist fara leac ce va vedea paharul intodeauna jumatate plin, iar daca s-a varsat spera ca se va umple la loc. Nimic nu ii poate zdruncina incredera in sansa, in ingerul pazitor, in faptul ca se simte cel mai iubit de Dumnezeu. Si este
Sagetatorii au o profunda intelegere pentru tot ce este omenesc si privesc totul foarte filosofic. Si totusi, cand este vorba de rezolvarea unei probleme curente, administrative, par a fi foarte incurcati chiar si de cele mai mici obligatii.

Le place sa se instruiasca, sa citeasca, sa cunoasca, au talent la limbi straine, sunt atrasi de legi si norme statale, le place si stiu sa instruiasca pe altii si detin un real talent oratoric. Sunt foarte comunicativi si isi fac usor prieteni, castigand cu rapiditate simpatia celorlalti. Au elocinta, talent literar si se indreapta spre profesii intelectuale. Desi fizicul le perminte si munci mai grele sau mai dinamice, ei vor fi uriasii care stau aplecati peste masa de scris, comunicand lumii toata lumina lor. Dorinta de a sti cat mai multe, tendinta de a exagera ii fac sa fie superficiali, lipsiti de profunzimea deplinei intelegeri. Prea grabiti pentru a avea timp sa patrunda toate sensurile, le scapa deseori esentialul, dar se vor autoprezenta ca stiind totul.

Sportul, istoria, geografia, dreptul, filosofia, medicina,literatura sunt materiile lor preferate. La scoala obtin rezultate bune nu prin sarguinta ci pentru ca prind foarte repede. Reusesc sa faca impresie buna si sa conviga profesorii ca stiu toata materia si ca invata tot timpul. Le plac mai mult laudele si onorurile decat recompensele financiare. Vor tine mai mult la reputatie si bunul renume decat la nivelul contului din banca.

Sagetatorii sunt foarte intuitivi, mai ales in privinta evenimentelor mari viitoare. Darul profetiei ii face sa nu greseasca in judecatile lor si nici in privinta caracerului unor oameni putin cunoscuti. Se simt prin aceasta in directa legatura cu lumea divina si cu atat mai protejati.

Arcasii sunt foarte isteti si, de aceea, usor de educat. Copiii sunt energici si le place sa evadeze din spatiul limitat. Nu pot fi tinuti intr-un loc si de aceea cel mai usor invata daca sunt luati de parinti in lungi peregrinari in care li se explica totul despre lume. Elanul lor trebuie canalizat catre scopuri nobile si trebuie sa li se explice in permanenta consecintele actelor lor. Un program prea rigid nu le va fi pe plac si nu il vor respecta ci, din contra, ii va determina sa minta si sa triseze, activand o latura a lor care alearga dupa facil. Daca li se acorda incredere si sunt invatati valoarea cuvantului onoare se vor achita de obligatii si vor avea timp si pentru ei. Nu vor sta niciodata fortati intr-un loc. Le plac spatiile deschise, locurile noi si iubesc in general viata la tara. Au tendinta de vagabondaj care poate fi mental, prin bogata lor imaginatie, sau fizic, cand ajung sa schimbe locuri si locuinte foarte des.

De multe ori cauta pericolele sau in orice caz nu fug de ele. Considera ca fiecare proba ii caleste prin faptul ca ii obliga sa gaseasca solutii si, in felul acesta, sa-si depaseasca limitele.
Cea mai frumoasa calitate este sinceritatea si cel mai mare defect superficialitatea.

Fizicul robust ii fereste de imbolnaviri la tot pasul. In general, se recupereaza repede datorita marii lor vitalitati. Tendinta de a exagera si de a-si cultiva obiceiuri alimentare mai putin sanatoase risca sa-i indrepte devreme catre obezitate sau imbolnavirea ficatului – organul lor sensibil. Este bine sa-si faca la un interval de timp rezonabil analiza sangelui si sa-si masoare periodic tensiunea arteriala. Bolile lor sunt generate de autoindulgenta, de faptul ca renunta cu greu la ceea ce le face placere precum si de faptul ca exagereaza cu mancarea, ca le place sa bea (ca tuturor semnelor de foc, de altfel) si ca de obicei nu se opresc decat atunci cand nu mai pot. Petrecerile lor sunt pline de mancare, stropite din belsug cu vin, se canta, se danseaza si lumea pleaca acasa infratita si vesela.

Sagetatorii intra in categoria marilor norocosi datorita patronului lor, bunul Jupiter, care ii protejeaza in fata marilor pierderi sau care le aduce in cale imediat o solutie de redresare. Stiu sa-si urmareasca interesul dar, o data ce au pus mana pe bani, ii topesc nici ei nu stiu pe ce. Cel mai adesea pe intalniri cu prietenii, mese si atentii celor dragi. Trebuie sa urmariti la cumparaturi un Sagetator, este un spectacol. Intotdeauna cumpara in cantitati mari, este atras de tot felul de produse noi sau exotice, il tenteaza reclama, este gata sa creada ce scrie pe ambalaj, incropeste meniuri la repezeala in minte, se misca printre standuri neincetat si la sfarsit pleaca incarcat ca un pom de Craciun si cu buzunarele goale. Daca nu-si poate permite sa se rasfete la cumparaturi, mai bine nu le face si rabda. La el totul trebuie sa fie “da grande”.

Isi urmareste foarte bine afacerile si are fler, simte momentele favorabile pentru investitii sau domeniile de succes. Reuseste usor sa-i convinga si pe altii sa participe la o afacere si, in general, succesul lui se datoreaza partenerilor pe care stie sa si-i aleaga. Marea sa dorinta de libertate il recomanda mai putin pentru rolul de functionar al statului unde programul rigid si castigurile limitate nu ii permit sa se desfasoare. Numai in cazul in care un post este bine cotat onorific poate alege cariera universitara – pentru care dovedeste talent, cariera juridica – ce raspunde unei nevoi interioare de justitie, publicist, editor, prelat. Meseriile de public relations, contact cu media, purtator de cuvant, resurse umane, reprentare, sunt cele in care da cel mai bun randament. Foarte probabil va putea avea o pregatire intr-un domeniu si cu timpul sa se indrepte catre o alta profesie pe care sa o faca din pasiune sau poate chiar sa aiba cariera de succes in doua domenii distincte, in etape diferite ale vietii.

Ei reusesc sa faca o foarte buna impresie la inceput, prin firea lor deschisa, discursul sincer, sufletul cald. Sunt saritori, doresc sa ajute si au o gandire lipsita de orice urma de meschinarie. Dar de la vorbe si pana la fapte poate fi cale lunga si oamenii se pot detasa de acesti fanfaroni care doar promit si incanta, lipsiti de substanta, care isi exagereaza meritele si relatiile doar pentru a impresiona. Viciile ii pot indeparta de prieteni. Au un apetit de speriat, si nu refuza niciodata un vin bun. Cand vin uita sa mai plece daca se simt bine, si ajung pana la urma sa incurce si sa oboseasca.
Orgoliosi, vor fi foarte sensibil la flatari, dar nu cum face Leul care consiera ca le merita. Arcasii se bucura de complimente ca un copil ca si cand ei nu si-ar sti valoarea. Este posibil sa nu si-o stie cu adevarat, ceea ce le blocheaza clar evolutia.

Promit foarte usor ceva, din dorinta sincera de altfel, de a ajuta. De obicei isi exagereaza, in proprii ochi, meritele si incurajeaza pe altii sa conteze pe ei. De cele mai multe ori se vad nevoiti sa se ascunda, plini de regrete, pentru a trebui sa se justifice – si de aici o usoara lasitate care ii caracterizeaza.
In tema natala (astrograma nasterii) a oricarui nativ, din orice zodie ar face parte, locul in care se afla Sagetatorul pe tema natala arata domeniul de viata unde individul are nevoie de un ghid, de un protector, este ajutat de gratia divina. Indica de asemenea domeniul care il poate lega de strainatate sau elevarea spiritului. Este partea din existenta unde se dovedeste vast, dornic de cunoastere si mai ales de impartasire a cunoasterii sale celor care doresc s-o afle. Arata locul unde individul este generos si ocrotitor si in care stie sa intoarca la randul sau un ajutor. Casa studiilor, a III-a, va orienta nativul catre studiul limbilor straine, il va proteja in calatoriile lungi, ii da un spirit curios si o minte vasta. Casa a VII-a poate fi semnul mai multor relatii lungi in viata nativului, mai multor mariaje sau relatii duble, dintre care una secreta.

Sagetatorul trebuie inteles dincolo de ceea ce vrea el sa para. Nu este un om cu care se comunica greu, asa ca poate fi educat sau convins. Este bine sa nu se conteze 100% pe ce spune pentru ca exagereaza, dar nu cu rea intentie ci pentru ca il ia valul promisiunilor si este chiar si el coplesit de imaginea de baiat bun pe care o creaza. Ii place sa trezeasca in oameni sentimente nobile si pentru asta este in stare sa flateze, sa linguseasca, numai pentru a scoate de la celalat un gand bun. Adevarul este ca, de multe ori, prezenta lui intr-un grup este o chezasie a nonviolentei, a intelegerii.
Inalta, supla, cu picioare lungi si miscari sinuoase, isi impune prezenta. Poate parea mai tanara decat este. Gesturile sigure si repezi ii tradeaza temperamentul energic. Are o atitudine plina de mandrie si pare in permanenta constienta de importanta prezentei sale intr-un loc. In relatiile sociale este amicala, incalzeste pe toata lumea prin zambetul sincer, este abila in conversatie si cauta sa nu adopte o atitudine prea transanta in nici o problema. Doar daca ii sunt amenintate convingerile va deveni combativa.

In dragoste oscileaza in privinta sentimentelor ei pentru ca nu se va putea decide niciodata daca sa aleaga un barbat cu virtuti sufletesti sau pe cel cu posibilitati financiare. Le doreste pe amandoua. Este mai degraba jucausa decat pasionala. Are imaginatie, umor, este spontana, dar nu este ceea ce se cheama o femeie instinctuala. Nu simturile trebuie cucerite la ea ci mintea trebuie sedusa prin inteligenta, cultura, printr-un temperament activ, prin sinceritate. Nu-i este greu sa plece de langa un barbat ci sa ramana. Va avea obsesia libertatii ei si daca o simte amenintata va pleca fara ezitare dupa un preaviz. Podoaba nu inseamna foarte mult pentru ea si trebuie sa retineti ca este o persoana mandra si elevata. Va aprecia un dar de suflet, un obiect incarcat de semnificatii, cu care sa se mandreasca si nu o bijuterie masiva. Se plictiseste repede, asa ca viata ei trebuie sa fie plina de miscare si de surprize.

Agreaza mai mult ocupatiile sociale si profesionale decat pe cele casnice. Ca sotie, va incerca sa rezolve rapid treburile in casa pentru a avea cat mai mult timp pentru ocupatii extra casnice. Prefera un barbat ambitios, care sa-si doreasca sa ocupe o pozitie importanta in societate pentru ca isi doreste sa fie in mijlocul evenimenteleor sau al personalitatilor.

Ca mama este jucausa si intelege foarte bine varstele copiilor. Are rabdare sa-i inteleaga si va prefera sa se joace si sa-i educe decat sa-i intretina. Are talent de pedagog si mai putin de supraveghetor sau ingrijitor. Corvoada zilnica o cam plictiseste si tinde sa rezolve treburile fara tragere de inima.
Surpinzand-o. Luand-o pe nepregatite, nedandu-i timp sa ne faca o surpriza. Cel mai bine este sa i-o luam inaite cu toate: ii propunem o excursie in grup, o plimbare, o partida de tenis, etc. Va fi coplesita si, pentru un timp, paralizata de emotie. Acela va fi momentul sa-i spunem ce vrem de la ea. Va cadea ca secerata. Dar daca dupa aceea se instaleaza monotonia va pleca total contrariata. Cu ea este o permanenta sarbatoare si o veselie continua. Chiar si cand se infurie nu sperie pe nimeni, pentru ca si in circumstante dramatice ea nu-si pierde umorul sau tonusul. Va trebui sa-i suportam uneori tonul moralist.

12 thoughts on “Zodia sagetator (generalitati)”

  1. tare misto blogul spun cand spun ca sunt sagetator pe 10 dec ia ca ascendent presupun intr-o oare care masura de punctuatie sau de aberaie tot in sagetator sa-mi fac o omleta daca stiu ce ascendent am :))

  2. sunt exact cum scrie pe acesta pagina exact exact si la fizica si la moral sunt nascut pe 22 noiembrie

  3. Cu ea este o permanenta sarbatoare si o veselie continua,….ttul se potriveste…:)..Sagetator cu ascendent in Sagetator,15dec…:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.